Monday, April 19

Hebat....hebat...

Salam Alayk..

Penat study? penat bekerja? ya, memang anda penat, sebab itu anda merayau2 di alam maya. anda pun singgah lah di blog saya ini, ye tak? kalau tak, mungkin anda boring.. baiklah, apa2 pun.. alang2 anda sudah buka blog saya, jom ikut saya berfikir sambil menenangkan fikiran sekejap..................rambut, ataupun bulu, dalam bahasa inggeris nya dipanggil hair. tidak kira lah rambut di kepala ke, bulu kening ke, bulu mata ke, misai ke, janggut ke, bulu hidung, bulu2 lain ke.. yang penting semua itu dikategorikan sebagai hair. betul? ya, betul. mereka semua mengandungi keratin.... ok, tinggalkan dulu bio..

baiklah, sekarang, perhatikan semua bulu ataupun hair yang ada di badan anda. walaupun semua dipanngil hair, tapi adakah semua sama? tak. tak sama. lain. rambut kat kepala lebih panjang daripada bulu kening kat mata. bulu kening ngan bulu mata pun tak sama walaupun dua2 ada kat mata. hebat tak? janggut ngan misai, dua2 kat mulut. samakah? tak juga. hebat tak? hebat..hebat...

siapa yang buat semua tu? ALLAH swt.. hebat tak Allah? hebat.......

hair, walaupun kategori sama, kadar penumbuhan dia sama tak? tak sama juga. rambut di kepala tumbuh lagi cepat daripada 'rambut' di 'tempat lain', contohnya. bulu mata tak tumbuh2 dah. bayangkan kalau semua jenis hair yang ada di badan kita tumbuh sekata... apa jadi ya??
mungkin gaya punk atau mohawk bukan sahaja boleh di buat pada rambut, malah pada janggut atau bulu mata (wallahua'lam la cemane..). tapi itulah, oleh sebab2 yang tertentu, maka rate of growth hair ni lain2 semuanya. hebat kan?

siapa yang buat semua tu? ALLAH swt.. hebat tak Allah? hebat.......


ok lah. sila sambung study atau kerja2 anda. lain kali kita fikir lagi pasal kehebatan Allah..2 comments:

huda said...

mcm ad sumthing yg misleading je... haha.. i dunno...
"bulu mata x tumbuh2 dah"... ye ek??
bukan ke bulu mata still akan tumbuh ke? bcos bulu mata akan gugur, and everytime it falls, mesti akan tumbuh yang baru ye x? if not, then xde bulu mata la kita kan?? haha..

(ps: saje nk menyemak! :P)

Amirul said...

ok fine. pa pe lah. dia tumbuh. point is, rate dia tumbuh x sama.

"Lihatlah kepada apa yang dikatakan, jangan lihat kepada siapa yang berkata," - Saidina Ali k.w

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails