Friday, July 30

tilawah

Salam. hari ni aku tengok tilawah lagi, macam malam2 sebelumnya. tapi hari ni, ada sorang peserta tu nak masuk ke tempat duduk dia kena ada orang escort. seorang pak arab . pelik dah nampak, apsal kena ad orang tunjuk jalan pulak. tolong bukak quran lagi tu. lepas tu, bila dia dah duduk dan nak mula baca, aku nampak mata dia macam pelik sikit. tak terbuka. bila dia mula baca, tangan dia sentiasa kat quran, meraba2.
maka, kalau assumption aku  dan mata aku tak salah, ya Allah.. dia tu buta dan baca quran guna braille.
dia baca best.

my point being, subhanallah, orang buta pun boleh baca quran dengan lancar, best, siap masuk pertandingan tilawah lagi tu. peringkat kenagsaan. kita yang tak buta ni macam mana? tak boleh masuk pertandingan pon takpe, asal boleh baca, kita baca ke quran hari2?

1 comment:

4teEn said...

subhanallah..like this.

"Lihatlah kepada apa yang dikatakan, jangan lihat kepada siapa yang berkata," - Saidina Ali k.w

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails