Friday, April 29

Dah lama tak tulis blog

Salam alayk.

*baca balik tajuk diatas sebagai ayat pembuka tirai post aku kali ini*

dua minggu lagi exam eos. eos itu merupakan singkatan yang digunakan di imu. iaitu end of semester. imu itu juga merupakan singkatan bagi nama universiti. international medical university. eos kat imu ni ada 3 kali. eos2, setelah habis sem 2, eos 3 selepas sem 3 dan eos 5 selepas sem 5. eos merupakan exam professional di imu. kat mana ntah professional nya. aku pun tak tahu. dari itu, eos 2 secara automatik nya menjadi exam professional yang pertama bagi aku. ia akan cover sem 1 dan sem 2 punya silibus. bunyi macam ok je kan. tapi sumpah banyak nak mati. dengan microb nya lagi, parasite2 semua. dah la nama pelik2. nak hafal. Strongyloides stercoralis lah, Ascaris lumbricoides lah. cacing kerawit je padahal pun. pastu ubat2 pun nak jugak nama pelik2. neostigmine lah, benztropine lah. tak boleh ke bagi nama senang nak ingat? ubat migraine. bagilah nama, ubat migraine 1, ubat migraine 2. heee. gere aku.

anyway. aku tengah stress sebenarnya nih. haha. masih ada dua minggu. dah tahu benda banyak, study ah kan. dok tulis blog buat apa. oh well, what to do. ko kena rasa dulu cane jadi aku baru ko tahu cane aku rasa.

5 comments:

cikempatbelas said...

gelak guling2 baca.
exaggerate je tuh.
tp mmg aku sengih sorg2 r baca bnde alah ni. sabo je la yer. huhu

zulaikha said...

salam ziarah ^^

tahniah, akhirnya dah update blog. nways, semoga dapat wat yg terbaik untuk "eos".

camne nak sebut, hah? "os"? "e-yos"? "e'-os"? heheh, jgn marah, sje je gurau2, wondering plak how to pronounce that imu-term.

doakan yg terbaik untuk semua!!

n ingat ALLAH selalu ^^

Aizat Azizan said...

semoga berjaya ;)

Amirul said...

14: haha. xpe2. nnt beberapa bulan lagi aku percaya aku bakal tengok post lebih kurang sama kat blog kau pulak.

zulaikha : ohh. jgn terpedaya. ia di pronounce huruf by huruf, bukan satu perkataan. so, eos ialah E.O.S. hahaha.

aizat : thankyouthankyou~

cikempatbelas said...

eh, maksud aku, aku yg exaggerate sbb ckp gelak guling2 baca. bukan post ko exaggerate. haha. aku bleh nampak kebenaran post ko nih. ramai sgt la situasi sama ngan ko. aku nk stadi awal2 aa sem1. sem2 fokus kt sem2 nyer subjek je. jadi macam budak sem1 2 org yg rajin stadi tuh. =.="

"Lihatlah kepada apa yang dikatakan, jangan lihat kepada siapa yang berkata," - Saidina Ali k.w

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails