Friday, April 3

The end of me...(?)

ramai budak2 dpt result bagus spm 2007. ramai antara yg ramai ni dpt masuk tmpt yg best. ramai antara ramai yg masuk tmpat bes2 ni dpt masuk intec. x ramai sgt drpd yg ramai ni jd budak2 almec. - (intro)

case study 101 :
agak ramai jgak yg masuk intec dgn perangai x bape btol. tp lama kelamaan, diorg ni jd makin baik.. improving. in terms of akhlak especially.. ad sorg tu, dlu x pkai tudung, then masuk intec dia pkai. dlu ckp psl ceramah x minat, skang ni dia mcm suka bg ceramah. dlu aurat x jaga, skang ni kalah ustazah pemakaian. laki pulak, dlu ckp ntah pa pe, mencarut laju je.. da cair. skang ni alim ulama pulak. dlu perangai biasa2, skang jd naqib. all in all.. diorg da jd makin baek. berubah. better. alhamdulillah...
AKU?????

case study 102:
budak2 bwk result mantap. at least 10a. masuk sini.. kekal mantap. senang je jwb soalan exam. tutup mata je. kalo dia kata susah pon, tetap gak result best. ntah pa pe. tipu org je..
AKU?????

kenapa aku sorg je yg melawan arus??
kenapa aku makin hari makin x elok nih??
kenapa org laen berubah jd baek aku x leh jd lebih baek??
kenapa otak aku makin jam n lembab??
kenapa aku x leh terima kimia skang nie??
kenapa result aku x best??
kenapa aku rase x best??
kenapa aku rase cam jauh dari Allah skang nie..??
kenapa aku nk berubah jd baek pon mcm x leh jd baek jgak??
kenapa aku skang ni mcm da jd byk part??
kenapa aku emo kdg2 lebih drpd pempuan yg pms??
kenapa aku x leh jd mcm aku dlu2??


SOMEONE SAVE ME!!!!!!!!!!!!!

note: this is not me giving up, but this is me falling apart...

4 comments:

WAN HAFFIZ said...

ishh3... x der ape pon bende tu sume...memang dh resam dunia..x kn kite asyik baik je...atau asyik pandai je....try r sekali sekala wat jahat atau wat2 x pandai...hahahhaha...baru kite bleh tau cam ner rasenye jd org2 cam tu..
ape2 pon klu ade ape2 yg x kena dlm diri kite first sekali tr chek solat..

"dakwat tinta yang tertumpah atas lembaran kertas jika tak dilap.. ia akan terus merebak..lantas melakarkan sesuatu yang unik bentuknya"

Irina_waldorf said...

Salam mirul..

"Maka, sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan. Sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan." (94:5&6)

Org lain pun kena work susah pyh jugak sblm dpt capai kejayaan.. mirul lg expert bab2 agama ni..
mirul kena sabar and yakin yg mirul mesti blh buat semua yg mirul nak buat..

semua persoalan tu akn sentiasa ada dlm otak..eka xblh kata jgn pk semua tu..
tp, kena blaja nak ketepikan smua tu so that kita sentiasa bg yg terbaik..da best dlm semua kerja, assignment..dlm study..

yes, study kerana Allah, tp kita kena slalu pk yg semua yg kita belajar ni sikit sgt2..thats y org suka study byk2..

study kerana Allah xbermaksud semua yg kita study tu akan kekal dlm otak..kalau study niat kerana Allah, tp masa study, x fokus sgt..cmna nak dpt berkat?
ilmu yg berkat ialah ilmu yg stay lama dlm otak..InsyaAllah..

gambate mirul! jgn down kan diri dgn pk benda2 itu sbb itulah semua penghalang mirul utk jd the true u..

u are still u, its just that ur comparing urself with others..
yes i do that most of the time..it gets to you, but you have to learn to put it aside..

or even better, use that as fuel to keep u on the right track..

kena aim utk jd pandai bkn hanya dgn classmates, tp org lain jugak..bru balance...

u must always look at the big picture...

k...panjangnya..and eka harap dpt convince mirul..jgn down2 lg...put everything aside and focus on y ur here..focus on ur responsibilities, only then u will perform at ur best..

Amirul said...

thank you my friends~

malayneum said...

Bangkit boh...Bangkit!?

orang yang beriman selalu di uji Allah...makin kuat imannya makin kuat la ujian...

Bangkitx3!?

"Lihatlah kepada apa yang dikatakan, jangan lihat kepada siapa yang berkata," - Saidina Ali k.w

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails